- Yogadocent worden is niet zomaar een job! -

Een hunkering naar meer

Sommigen rollen spontaan in het yogadocent worden omdat ze sedert lange tijd yoga doen, wekelijkse lessen volgen, interesse hebben en plots wordt er iets wakker binnenin. Iets dat hunkert naar meer, een bredere zingeving in het persoonlijk leven, een fysieke/mentale/spirituele verandering die plaats grijpt en van waaruit een verlangen groeit om dit te kunnen delen met anderen. 

Anderen rollen er per toeval in en vertrekken soms vanuit veel minder ervaring maar met een openheid van geest die alles toelaat.

“Zou een yogaopleiding iets voor mij kunnen zijn?”

Wat jouw vertrekpunt ook is … als deze vraag zich aandient
“Zou een yogaopleiding iets voor mij kunnen zijn?” laat dit dan niet liggen! In een open gesprek kan de kandidaat-docent(e) komen verkennen, uitwisselen en vragen stellen om alzo tot een eensluidend antwoord te komen en de opleiding aan te vatten.

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Vaak is het de start van een “pad” dat ons niet meer loslaat en waar we steeds op blijven verder groeien. Spreekt jou dit aan? Voel je dan vrij om ons te contacteren!

Erkende Opleiding

Onze opleiding loopt over 5 schooljaren met een 6e jaar waarin een eindexamen wordt afgelegd en de thesis gemaakt wordt. Je krijgt dan een diploma van het Instituut dat gehomologeerd wordt door de Yogafederatie der Nederlandstaligen. Het is zeker een meerwaarde je opleiding te genieten in een Europees erkende yogaschool. Je diploma is geldig in alle Europese landen en als yogaleraar kan je ook intekenen op de collectieve polis beroepsaansprakelijkheid. Daarnaast krijg je een eigen profielpagina op de
website van de Yogafederatie en ontvang je elk kwartaal het “Tijdschrift voor Yoga” en de Nieuwsbrief.
Studieprogramma
Studieraster
krachtlijnen opleiding
studiereglement
prijsovereenkomst

Een totale yoga.

Met yoga, hatha yoga dan, hebben de meesten al eens kennis gemaakt op een zekere dag, misschien “toevallig” maar de meesten zijn op zoek naar “iets”.
Wat? Weten ze niet zo precies.
Wie voelt zich helemaal goed in zijn vel?
Wie zoekt er geen rust?

Dus : stressfactoren binnenin, in werk en relaties, angst, prikkelbaarheid, gevoelsproblemen, eenzaamheid…
Maar daar blijft het niet bij. Dat kruipt niet in de kleren en we gaan er ziek van worden… adem-en spijsverteringsstoornissen, migraine enz. Voor al deze klachten kan hatha yoga soelaas bieden. Daarvoor zijn er onze zaallessen.

Maar binnenin is er zich ook iets aan het veranderen. Dus is er méér dan hatha yoga dat men stilaan moet verwerven : een totale yoga.
Een voeling krijgen met iets dat wij hier niet kennen, een rustige wijsheid en een weten, dat naar binnen leidt, nog onbekend.

Wat is die totale yoga dan?

Een lange weg naar rust en harmonie in lichaam en geest. Ons psychisme dat een stoorzender is die alles veroorzaakt waar we zelf niet uitkomen, moet helemaal veranderen om geheeld te worden, één met lichaam, met het uitgezuiverd mentaal en met iets nogal onbenoembaar waar we de term spiritualiteit opgeplakt hebben. Want dat terug héél worden houdt ook in, ophouden met zoeken en zich erin te verliezen in duizenden overtuigingen en eindeloze discussies.

Thuiskomen bij ons zelf maar dan ons grote Zelf zullen we moeten leren. Wij zullen het moeten doen, de Natuur heeft ons al flink op weg gezet maar het laatste stuk, de steile helling, is voor ons : het werk en het doel van ons leven. Dat duurt lang, de opleiding duurt trouwens ook lang en vraagt veel, zoniet alles.

Is yogadocent worden dan een gewone job?

Neen, het is geen gewone job. Het is een drang naar dat geheimzinnige één worden dat zo velen in zich voelen, en anderen verdringen. En de weg daar naartoe, de sâdhana die nooit eindigt moeten we verder zetten tot we thuis komen in ons Zelf. En dan deze weldadige weg die we zelf ervaren hebben, willen doorgeven aan andere mensen die zoeken zoals wij gezocht hebben. Dat is yogadocent worden.

 

“Als mensen over Yoga spreken denken zij meestal dat Yoga alleen met het lichaam te maken heeft. Yoga is een wetenschap die te maken heeft met het lichaam, met de ademhaling, met het mentaal, met de ziel en uiteindelijk met het gehele universum. Yoga is zowel praktijk als theorie.”

Swami Rama van de Himalaya Traditie

 

Intervisie

Het doel van deze bijeenkomst is ons verder te bekwamen in het lesgeven aan Yogagroepen en bepaalde vragen of situaties voor te leggen.​

Nieuws

De laatste ontwikkelingen binnen het instituut.

Het Team

Maak kennis met ons team bestaande uit gepassioneerde yogi`s welke allen grondig zijn opgeleid in theorie en praktijk.

De oprichtster en bezielster

Lic. Paula De Nève – Bout

Lic. Paula De Nève – Bout

40 jaar directeur vormingsinstituut Zolder (Limburg).
Lid van de raad van bestuur en de pedagogische commissie van de yogafederatie der Nederlandstaligen in Belgie.

Directrice

Hade De Nève

Directrice Hade de Neve
Is sedert 1987 docente aan het Vormingsinstituut voor Yogadocenten in
Zolder. Zij is nu Directrice sedert 2010 en verzorgt seminaries en delen van
het luik Theorie.

Heeft u vragen over de opleiding of wilt u zich aanmelden?
Neem contact met ons op via onderstaand formulier. 

Namaste

Inschrijven nieuwsbrief Vormingsinstituut

* indicates required
Yoga nieuwsbrief vormingsinstituut

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Vaak is het de start van een “pad” dat ons niet meer loslaat en waar we steeds op blijven verder groeien. Spreekt jou dit aan? Voel je dan vrij om ons te contacteren!

Testimonials

studenten aan het woord

——- 

----

Afgestudeerde Yogadocent

—-

----
Student

—–

----
Student

Inschrijven nieuwsbrief Vormingsinstituut

* indicates required
Yoga nieuwsbrief vormingsinstituut

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het instituut? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief via het formulier.

.

Een sterke yoga basis begint bij een gedegen opleiding in theorie en praktijk.