Anne Plusquin - 1965

“Anne begint haar les met een quote, een citaat… De les staat, soms ongemerkt, in het teken van dit onderwerp. Het mentaal wordt hierop al voorbereid.

De kriya’s zijn zacht en worden eerder traag – doch heel bewust – uitgevoerd. De aandacht wordt zo echt naar binnen, naar je kern getrokken. Met zachte stem en heel veel rust uitstralend, maakt Anne je attent op eventuele aanpassingen, mocht dit nodig zijn. Zo is de les voor iedereen toegankelijk. Heel het lichaam wordt met zachte aandacht en zorg versterkt en versoepeld.

Anne is een hartelijke, warmhartige vrouw bij wie je in alle veiligheid ‘even tot rust’ kunt komen.

Ze heeft een eigen yogapraktijk en ze volgt regelmatig bijscholingen. Hierdoor blijft ze haar inzichten in yoga verruimen en verdiepen. Eén van haar grote inspiratiebronnen is Maartje van Hooft, bij wie ze verschillende bijscholingen volgde o.a. ‘Meridiaanyoga’ en ‘Mindfulness en mantra’. En als vrije leerling volgde ze een aantal jaren les bij Alberto Paganini, waaronder het praktijkgedeelte van de vierjarige Teacher Training.

Haar interesse voor voetreflexologie is hier ook een meerwaarde. Zowel bij yoga als bij voetreflexologie wordt gewerkt aan het activeren en het versterken van de doorstroming van levensenergie (oftewel ‘Prana’ in het Sanskriet). “ 

Erkend yogaleraar sedert 2016

 • Diploma Vormingsinstituut voor Yogadocenten – Zolder (2016)
 • Heeft een eigen yogapraktijk.

Scholing

 • Scholing

  • Voetreflexologie
  • Verschillende cursussen gevolgd bij Maartje van Hooft waaronder ‘Yoga en Aplomb’ , ‘Meridiaanyoga’ en ‘Mindfulness en mantra’.
  • Als vrije leerling verschillende teacher trainer-cursussen gevolgd bij Alberto Paganini.
 •  

Taak binnen het Vormingsinstituut

 • Verzorgt de wekelijkse zaallessen en is titularis van de groep ‘Even tot rust komen’ op donderdag.
Hade De Nève
Paula De Nève
Prof. Emeritus Roeland De Nève
Rein De Nève
Conny Cams
Gert Vliegen
Liesbeth Briers
Natasja Smeets
Jeannette Verbooy
Riet Cornelissen
Griet Vermeiren
Christina van der Goten
Anne Plusquin
Carine van de Winkel
Lieve Berodes

Vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.