Fibromyalgie

Deze groep richt zich uitsluitend tot mensen die chronische pijnen hebben zoals fibromyalgie of chronische vermoeidheid. We trachten via een zachte aanpak van het lichaam, een oplossing te bieden aan chronische pijnen en tegelijk het mentaal omarmend mee te nemen in deze bewegingen. Het gevolg is meer rust in lichaam en geest, meer bewegingsvrijheid en een gevoel van even uit zorg en kommer weg te zijn. Zo verandert de kijk op het leven en krijgen de dingen van alledag weer een beetje meer kleur.
We werken hier sterk op het parasympatische zenuwstelsel en trachten de vicieuze cirkel van pijn, stress en vermoeidheid te doorbreken. Hier wordt de link gelegd tussen ademhaling en beweging alsook bewustwording en aanvaarding van datgene wat er “nu” is. Telkens opnieuw accepteren waar onze grens ligt en deze dan omarmen.
We werken eveneens op slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen (ten gevolge van brainfog). Naarmate het mentaal rustiger wordt gaan we ook werken op stijfheid en spierverslapping. Tenslotte zijn de lessen zo opgebouwd dat we leren omgaan met chronische pijn en onze geest nieuwe, gezonde reacties aanleren. De levenskwaliteit op te frissen en zo lichaam en geest te verenigen tot één geheel, want dat is waar yoga voor staat!

De docente is onderlegd in deze materie.

Docent

Carine vandewinkel

carine vandewinkel - 1972

Erkend yogaleraar sedert 2020

  • Diploma Vormingsinstituut voor Yogadocenten – Zolder (2020)
  • Heeft een eigen yogapraktijk.
Scholing
  • Zorgkundige.
Taak binnen het Vormingsinstituut
  • Verzorgt de wekelijkse zaallessen en is titularis van de groep Fibromyalgie en Vinyasa yoga op maandag 1 x per 14 dagen. Verder geeft ze momenteel ook wekelijks les aan de groep Gevorderden op woensdag.

 

Testimonial

Leerling Lutgarde

Lutgarde
” Voel wat voor jou kan en dat is goed zo” , 

is een eenvoudig kort zinnetje dat jij vaak gebruikt, maar dat geeft zo een warm en zo een vredig gevoel, die mildheid naar je lichaam en zijn grenzen toe.

Voel na”
Voel de uitwerking”
 
” Ik vind het deugddoend me te focussen  op een ander voelen, naast of ondanks de pijn en dit kan ik in deze les van Carine. “
 

Overzicht les aanbod

beginners
Matig Gevorderden
Matig Gevorderden Diepgang
Gevorderden
Dynamiek in je energie
Harmonie & Ontspanning
Vinyasa Yoga
Meditatie
Mindful Yoga
Swara Yoga
Even tot rust komen
Mantra

Intervisie

Het doel van deze bijeenkomst is ons verder te bekwamen in het lesgeven aan Yogagroepen en bepaalde vragen of situaties voor te leggen.​

Nieuws

De laatste ontwikkelingen binnen het instituut.

Het Team

Maak kennis met ons team bestaande uit gepassioneerde yogi`s welke allen grondig zijn opgeleid in theorie en praktijk.

HOME