Natasja Smeets-Hendriks

Natasja Smeets-Hendriks - 1971

“Natasja is onze praktijkdocente, die elke opleidings-dag start met een praktijkles van minstens twee uur.
Elk jaar neemt ze de leerlingen mee ‘op reis’ en laat ze ieders lichaam kennismaken met de
verschillende ‘families’ van yogahoudingen (ook bekend als âsana), zoals bijvoorbeeld de ‘familie van de voor- en achterwaartse buigingen’.

Natasja bouwt de lessen zodanig op dat iedereen mee kan doen en aan het eind van het schooljaar eindigen de leerlingen in soms wel zeer ingewikkelde en uitdagende houdingen.
In elke praktijkles is er ook een deel ontspanning, pranayama (waar het gaat om adem, energie en concentratie) en meditatie.
Natasja en Jeannette geven ook samen 2 x per schooljaar een combinatie van hun lessen. Deels bewegingsleer/anatomie en deels yoga-praktijk (van ‘de familie houdingen’ van dat betreffende jaar), waarbij ze trachten om de aangeleerde theoretische kennis om te zetten naar praktijk en ervaring.
Naast Yoga zelf beoefenen en lesgeven in Yoga werkt Natasja als schoonheidsspecialiste, waar ze met dezelfde passie en humor de mensen bejegent als in haar yogalessen. ”
Erkend yogaleraar sedert 2015
 
  • Diploma Vormingsinstituut voor Yogadocenten – Zolder (2015)
  • Heeft een eigen yogapraktijk in Nederland.
Scholing
 
  • Schoonheidsverzorging en voetverzorging; met specialisatie in voetreflexologie, kosmetische Shiatsu en schoonheidsmassage 
  • Zaakvoerder Schoonheidssalon l’Image in Heerlen (NL).
Taak binnen het Vormingsinstituut
 
  • Verzorgt de wekelijkse zaallessen en is titularis van de groepen Beginners, Matig Gevorderden en Dynamiek in je energie op donderdag.
  • Volbracht 5 jaar stage in het Vormingsinstituut o.l.v. en i.s.m. Hade Deneve zoals dit door de EYU vereist is.
  • Binnen de opleiding heeft zij de leiding van het totale pakket Praktijk en Didactiek van de Hatha yoga.is zij verantwoordelijk voor het luik van de yoga-praktijk.
error: Content is protected !!