Zomerworkshop

Bewegingsleer & Yoga

covid-19 blijken veel mensen last te hebben van langdurige covid-klachten zoals o.a. vermoeidheid, kortademigheid en een ‘mist-gevoel’ in het hoofd. Veel van deze klachten hebben te maken met een niet goed functionerende ademhaling. Door ons grootste ademspier, het middenrif,  meer ruimte te leren geven kunnen we dit proces gunstig beïnvloeden.  Zoals altijd starten we met 1 uur theorie en dan gaan we verder met 3 uur praktijk met een korte pauze ertussenin.

 

DEEL 1
We starten onze ochtend met het kijken naar de vorm en de functie van onze borstkas. We zijn ook nieuwsgierig naar de werking en de mechaniek van onze ademhaling. Onze grootste ademspier is ons middenrif oftewel het diaphragma. Waar bevindt deze spier zich en hoe werkt deze spier eigenlijk? Welke zijn onze samenwerkende ademhalingsspieren? 
Tijdens de theorie gaan we trachten om hiervan een beeld te krijgen. Dan gaan we dit deel van ons lichaam verder bestuderen en
gewaarworden via kriya’s en zachte prânâyâma – gezien vanuit de yogatherapie: een yogapraktijk van ongeveer 1 uur. Dit is toegankelijk voor iedereen.In de tijd waarin we nu leven met covid-19 blijken veel mensen last te hebben van langdurige covid-klachten zoals o.a. vermoeidheid, kortademigheid en een ‘mist-gevoel’ in het hoofd. Veel van deze klachten hebben te maken met een niet goed functionerende ademhaling. Door het middenrif meer ruimte te geven kunnen we dit proces gunstig beïnvloeden.

DEEL 2
We gaan nu in een yoga-praktijkles van 2 uur datgene wat we vanochtend gevoeld en bestudeerd hebben integreren in onze âsana-praktijk. Dit praktijkdeel kan heel rustig uitgevoerd worden, maar je kan het ook uitdagender maken.

Wanneer vindt het plaats?
Op zaterdagochtend 9 juli van 8.30 – 10.30 uur en van 11.00 – 13.00 uur.

Wat zijn de kosten?
De kosten zijn 60 euro; dit is incl. theoretische uitleg + beide praktijklessen. Een attest zal gegeven/doorgestuurd worden en indien je een factuur wilt hebben dan kun je dat aangeven.

Live en/of zoom
Wanneer de betaling is ontvangen, dan krijg je een bevestiging.
In de zaal kunnen we de eerste 14 personen ontvangen en de rest of voor wie dat liever wilt die kan een Zoom-link ontvangen. De link wordt ongeveer 1 week voor de datum van de workshop doorgestuurd. Voor de mensen die ‘live’ komen: i.v.m. de corona-maatregelen verzoeken we je om je eigen oefenmateriaal mee te nemen. In de pauze zullen we zorgen voor thee/koffie en iets lekkers.

N.B. We houden ons nog steeds aan de algemeen geldende corona-maatregelen. Dus meld je s.v.p. af als je verkouden bent of ziek bent – je kunt dan nog steeds volgen via Zoom. Indien nodig maken we een wachtlijst aan voor ‘live’ in de zaal; degene die op de wachtlijst staan worden dan gemaild of gebeld en kunnen dan in jouw plaats komen.

error: Content is protected !!