Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga

In deze groep zijn het voorbereidende Kriyâ-werk, Prânâyâma en Âsana al helemaal eigen geworden en wensen we een stapje door te zetten naar dynamiek en flow. Het typische aan deze Vinyasa-flow is de mooie vloeiende dans in beweging. Het is een dynamische vorm van yoga en is een onderdeel van Asthanga Yoga, maar dan niet gebonden aan een vaste serie van houdingen zoals die in de Asthanga Yoga wordt voorgeschreven. Deze jongere vorm van yoga heeft raakvlakken met de Hatha Yoga, waarin de houdingen eerder statisch zijn.
Vinyasa betekent letterlijk “ de dingen in de juiste volgorde zetten “ en we trachten de les op te bouwen in een volgorde, dat naar een specifiek resultaat en effect toewerkt om zo een bepaald doel te bereiken. Zo werken we vooral naar kracht en stevigheid toe in het gehele spierstelsel, stimuleren het spijsverteringsstelsel, bloedvatenstelsel alsook alle vitale organen. Ook flexibiliteit en veerkracht worden hier gaandeweg ontwikkelt in het proces van groeien.
We kunnen in dit 1 ½ uur een les verwachten, waarin we ons voorbereiden met losmakende kriyâ’s om zo geleidelijk aan het lichaam krachtig aan het werk te zetten in de vorm van een dynamische en ritmische flow in combinatie met onze ademhaling.

Ademhaling is hierbij de verbindende factor tussen de verschillende âsana’s en vormt dan ook een gouden draad doorheen deze les. De houdingen die hier worden aangereikt vloeien als het ware over in elkaar en vormen zo een mooi spel van ritme, flexibiliteit en krachtbeheersing.
We beëindigen onze les met een relaxerende ontspanning in Shavâsana gevolgd door Prânâyâma om zo onze les op een verkwikkende wijze af te sluiten .
Contact

voor meer informatie en aanmelden

Kalender

overzicht programma

Matig gevorderden diepgang

Hier is het ogenblik aangebroken om iets “méér” op te nemen.

Yoga, psycho, pijn en stress

Deze groep geeft de zekerheid dat we met yoga verlichting zullen kunnen brengen in wat een mens kan treffen.

Gevorderden

Voor de gevorderden moet er niet meer zo heel veel gezegd worden...

Meditatie

Leren Mediteren is leren...

Even tot rust komen

Hier ligt de nadruk hier op ontspannen, loslaten, even tot rust komen. Tijd voor jezelf in een rustige, sfeervolle omgeving. Vrij van competitie.

Beginners

De ervaring heeft ons geleerd dat de beginnersgroep een heel belangrijke groep is, zoniet de allerbelangrijkste. Hier worden de fundamenten gelegd van alle latere vormen van Yoga praktijk.

Fibromyalgie

In deze groep gaan we dieper ingaan op onze psyche en op pad gaan naar een oplossing voor pijnbestrijding.

Matig Gevorderden

In dit uur maken we een overgang van Beginner naar Matig Gevorderden.

Mantra

Tot rust komen door het chanten van mantra’s olv Griet Vermeiren.

Waarom kiezen voor dit vormingsinstituut?

Wij bieden gedegen kennis, zijn een erkend instituut en waarborgen de kwaliteit van zowel theorie en praktijk. Zonder beide elementen zou er een vertekend beeld ontstaan van wat yoga is.  Een totaal pakket van kennis, enthousiasme en ervaring.

Carine van de Winkel

De docente

Erkend yogaleraar sedert 2020

Taak binnen het Vormingsinstituut
Verzorgt de wekelijkse zaallessen en is titularis van de groepen Fibromyalgie en Vinyasa yoga op maandag 1x per 14 dagen (zie kalender).

 

testimonial

onbekend
Student

testinomial 

onbekend
Student

Interesse?

error: Content is protected !!