Carine Van de Winkel

Carine Van de Winkel – 1972

Sedert 2020 is Carine erkend yogadocente en werkzaam binnen het Vormingsinstituut. Hier verzorgt zij de lessen ‘yoga voor mensen met fibromyalgie’ en ‘Vinyasa yoga’.
Aangezien zij zelf fibromyalgie heeft, is zij hierin een ervaringsdeskundige. Zij kan zich als geen ander inleven in de bewegingen die ze hanteert tijdens deze lessen van ontspanning en zachte Hatha yoga.

Tijd en ruimte maken voor jezelf staat centraal in deze lessen. Zo kan ieder met zijn/haar ‘kunnen’ meegenieten van bewustzijn en beweging in een aangename omgeving. In haar lessen tracht zij enerzijds nadruk te leggen op het aftasten en bewust worden van de persoonlijke grenzen alsook op het activeren van het parasympatische zenuwstelsel (oftewel de rust -en relax modus). Dankzij yoga en andere genezingsvormen staat zij zelf al verder in haar genezingsproces. Dit maakt het voor haar nu zelfs mogelijk om ook de meer gevorderde yogalessen volwaardig te kunnen verzorgen.
In het dagelijkse leven werkt Carine vol passie als verzorgende in de thuiszorg. Zij is een erg
empatisch en zorgzaam persoon, wat in haar job volledig tot uiting kan komen. Naast haar job zet ze deze trend van haar ‘zijn’ even vrolijk verder binnen haar gezin. Ze is in hart en nieren een zorgzaam en optimistisch ingesteld persoon die ten volle geniet van wat het leven haar
brengt. Zowel op als naast de yoga-mat tracht Carine zich in het ‘hier en nu’ te begeven.
Verder is zij graag creatief bezig met schilderen en tekenen. Ook een goed boek neemt ze graag ter hand.
Als Reikimaster werkt ze dagelijks verder aan haar eigen spirituele groei door het beoefenen van Reiki.
Erkend yogaleraar sedert 2020
 
  • Diploma Vormingsinstituut voor Yogadocenten – Zolder (2020)
  • Heeft een eigen yogapraktijk.
Achtergrond
 
  • Zorgkundige.
Taak binnen het Vormingsinstituut
 
  • Verzorgt de wekelijkse zaallessen en is titularis van de groep Fibromyalgie en Vinyasa yoga op maandag 1 x per 14 dagen.

error: Content is protected !!